2021-02-17 Logistikföretag köper 2 000 lastbilar från Volvo https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/8b74ec5af39843e9_org.jpg

Logistikföretag köper 2 000 lastbilar från Volvo

Foto: Volvo Group
Foto: Volvo Group
Transport & Logistik

Girteka Logistics, ett av Europas ledande logistikföretag, investerar i inte mindre än 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med den massiva uppdateringen av fordonsflottan.

– Den nya Volvo FH modellen förenar tillförlitlighet med hög bränsleeffektivitet, samtidigt som den erbjuder förarna en väldigt bra arbetsmiljö. Med denna investering kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna men också lägre utsläpp tack vare den enastående bränsleeffektiviteten. Vi är väldigt glada över att samverka med Volvo Lastvagnar på resan mot noll olyckor och minskad miljöpåverkan, säger Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics.

Volvo Lastvagnar lanserade nyligen ett helt nytt sortiment av tunga lastbilar, inklusive flaggskeppet för långväga transporter – Volvo FH. Bland uppdateringarna finns ett nytt förargränssnitt och förbättrad bränsleeffektivitet. Som tillval märks adaptiva helljusstrålkastare för ökad säkerhet. Utöver detta finns en uppdaterad version av Volvo FH med I-Save som kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerade teknik för minskad bränsleförbrukning, vilket tillsammans ger en besparing på upp till 10 procent. Av de 2 000 lastbilar som Girteka har beställ kommer en stor del att vara I-Save lastbilar.

– Vi har testat Volvo FH med I-Save och upptäckt den stora potentialen att spara bränsle, vilket är bra för både affären och klimatet, fortsätter Edvardas Liachovičius.

Girteka Logistics ser jätteinvesteringen som en logisk fortsättning på en utmärkt femtonårig relation mellan bolagen, en uppfattning som verkligen delas av Volvo Lastvagnar.

– Vi har en lång och givande affärsrelation med Girteka Logistics och är väldigt stolta över deras beslut att investera i nya tunga fordon i toppklass. Den nya generationen av lastbilar minskar emissioner och tar effektivitet och förarupplevelsen till ännu högre nivåer. Jag ser fram emot att i alla avseenden arbeta tillsammans med Girteka på vägen mot hållbarare transporter, säger Roger Alm, vd för Volvo Trucks.

Girteka Logistics har genom åren finansierat de flesta av sina Volvolastbilar med hjälp av Volvo Financial Services och majoriteten av de 2 000 lastbilarna inkluderade i affären kommer att följa samma mönster.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!