2020-11-26 PostNord öppnar världens största paketombud https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/stockholmsmassan.jpg

PostNord öppnar världens största paketombud

Stockholmsmässan i Älvsjö blir ett tillfälligt paketombud.
Stockholmsmässan i Älvsjö blir ett tillfälligt paketombud. Foto: Postnord
Transport & Logistik

PostNord öppnar nu upp världens största drive-thru-ombud. Stockholmsmässan i Älvsjö ställer om och blir ett tillfälligt paketombud. Utanför den 25 000 kvadratmeter stora mässhallen kan hämta upp sina julklappar utan att ens behöva lämna bilen.

– I denna pandemi vill PostNord göra allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning under en intensiv period då det väntas rekordhöga mängder paketleveranser. Med den enorma yta som Stockholmsmässan tillhandahåller kan vi ta emot och förvara en stor mängd paket och samtidigt erbjuda våra kunder säker upphämtning av paket och inlämning av returer, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät. 

Stockholmsmässan Drive Thru finns nu valbart i flera svenska e-handlares checkout med möjlighet till att hämta eller returnera paket under perioden 30 november till 23 december.
Öppningen av det nya ombudet sker för att möta den ökade e-handeln. Detta samtidigt som smittspridningen i samhället ökar och det finns stor risk för köbildning hos Sveriges alla paketombud.

– Vi har behövt ställa om vår verksamhet i år och det här samarbetet är ett sådant exempel. Det här visar också på Stockholmsmässans helt unika förmåga att snabbt ställa om. Vi presenterade idén för PostNord och är glada att vi snabbt har fått till denna möjlighet tillsammans, säger Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 
Förutom Stockholmsmässan i Älvsjö, tittar PostNord nu även på andra alternativa ombud och digitala lösningar för att minska trängseln i andra delar av Sverige.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!