2019-02-07 Hamnkonflikten: ytterligare 11 strejker https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/02/mattias-dahl-transportforetagen-webb.jpg

Hamnkonflikten: ytterligare 11 strejker

Mattias Dahl. Foto: Transportföretagen
Mattias Dahl. Foto: Transportföretagen
Transport & Logistik

Att varsla om ytterligare stridsåtgärder samtidigt som de säger sig vilja förhandla är inte seriöst, menar Transportföretagens vd Mattias Dahl.

– Vi är positiva till förhandling i medling och om Hamnarbetarförbundet menar allvar med sin vilja att förhandla förutsätter vi att de drar tillbaka sina varslade stridsåtgärder. Vi förhandlar inte direkt under liggande konflikt.

Strejkerna sträcker sig till 15 hamnar

Hamnarbetarnas strejker har hittills drabbat ett 15-tal hamnar med stora samhällskostnader som följd. Medlingsinstitutets oberoende förhandlare har efter medling presenterat ett förslag till lösning vilket Sveriges Hamnar var beredda att anta. Förslaget förkastades dock av Hamnarbetarförbundet.

– Avtalet skulle givit Hamnarbetarförbundet i stort sett allt de efterfrågar varför det var mycket olyckligt att de valde att avvisa förslaget, menar Mattias Dahl. Det är dags att Hamnarbetarförbundet visar konstruktivitet. Det görs inte genom fler stridsåtgärder – det görs genom fredliga förhandlingar, avslutar Mattias Dahl.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!