2019-01-24 Zalando inviger logistikcenter i Stockholm https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/zalando-logistikcenter-stockholm.jpg

Zalando inviger logistikcenter i Stockholm

Zalandos logistikcenter i Brunna.
Zalandos logistikcenter i Brunna. Foto: Ingram Micro.
Logistikläge
Transport & Logistik

Med målet att halvera leveranstider för Zalandos kunder invigs nu e-modejätten sitt nya Logistikcenter i Brunna, utanför Stockholm.

– Zalando tror på kombinationen av ledande automatiserade lösningar och engagerade anställda. Tyngre arbetsbördor minskar genom att våra automationstekniker utför uppgifter som är monotona och icke-ergonomiska. Det ökar dessutom effektiviteten. Bättre och snabbare lagerarbete gör att vi kan behandla beställningar snabbare, och våra kunder kommer att dra nytta av snabbare leveranstider, säger Jan Bartels, VP för kunddistribution och logistik på Zalando, i ett pressmeddelande från samarbetspartnern Ingram Micro.

Zalando: ”Norden en av snabbast växande regionerna”

Lokalen är på cirka 30 000 kvadratmeter och är enligt pressmeddelandet utrustat med ”den mest avancerade automationstekniken i Zalandos historia.”
– Norden har varit en av de snabbast växande regionerna för Zalando och vi vill öka tillväxten, både i fråga om avkastning och aktiva kunder. För att kunna göra detta måste vi komma närmare våra nordiska kunder. Att förkorta leveranstiderna genom att öppna ett logistikcenter i Sverige och erbjuda ett starkt nordiskt utbud är avgörande för vår framtid, säger Kenneth Melchior, Zalandos chef för norra Europa, i pressmeddelandet.

Redan vunnit logistikpris

Invigningen idag är den officiella, men lagret har stått klart sedan hösten förra året. Under mässan Transport & Logistik tog Zalando och Logicenters, ägaren av logistikmarken, emot priset ”Årets Logistiketablering 2018” och som Branschaktuellt tidigare skrivit om. Vinsten togs hem bland annat på grund av byggnadens Green Building-certifiering.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!