2018-12-11 Saab tecknar avtal för världens största containerhamn https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/saab-flagga-webb.jpg

Saab tecknar avtal för världens största containerhamn

Foto: Saab
Foto: Saab
Transport & Logistik

Ordern kommer från den kinesiska marina säkerhetsadministrationen, på VTMIS-systemet (Vessel Traffic Management Information System). Detta för att öka säkerheten och effektiviteten för fartyg och transporter i världens största containerhamn i Shanghai.

Projektet beräknas ta 18 månader att genomföra med start november 2018. Ordern omfattar att byta ut huvuddelen av de befintliga radar- och kommunikationssystemen, två trafikcenter samt leverans av ett nytt övervakningscenter.

”Expertisen en avgörande faktor”

– Saabs expertis inom uppgradering av komplexa system med minimala driftstörningar var en avgörande faktor för den kinesiska marina säkerhetsadministrationens beslut. Med sin dagliga import och export av varor till ett värde av 3 miljarder dollar behöver hamnens användare ständig tillgång till säkra och effektiva fartygstransporter, vilket är exakt vad Saabs system levererar, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services, i ett pressmeddelande.

Bygga ut befintligt system

Det ursprungliga systemet som installerades av Saab 2005 var konstruerat för att skydda den 33 kilometer långa Donghai-bron, som förbinder containerhamnen Yangshan med fastlandet. Saab ska nu bygga ut systemet till att även omfatta Wusong-området.

Vid varje given tidpunkt finns fler än tiotusen fartyg i farvattnen kring Shanghais hamn. Dessa fartyg påverkas ofta av den täta dimman i området. Här hjälper Saabs VTMIS-system till med att underlätta arbetet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!