2018-12-03 Byggjätten i samarbete med PostNord https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/logistik-postnord-skanska-webb.jpg

Byggjätten i samarbete med PostNord

Bild: Skanska
Bild: Skanska
Transport & Logistik
Uppdraget för en ny logistikanläggning på 30 000 kvadratmeter gick till Skanska. PostNords senaste anläggning beräknas sättas i drift i januari 2020.

– En tydlig trend i samhället de senaste åren är den enorma ökningen av antalet konsumenter som e-handlar, vilket påverkar efterfrågan på våra typer av logistikanläggningar. Det känns fantastiskt inspirerande att kunna utveckla en anläggning tillsammans med PostNord för deras framgångsrika tredjepartslogistik, säger Henrik Ahnström, ansvarig Marknad och LogistikChef Projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg i ett pressmeddelande.

Fantastiskt bra logistikläge

Fastigheten i Södra Väla ligger i ett fantastiskt bra logistikläge, enligt Skanska, precis anslutning till väg 111 och knutpunkten E4/E6/E20. Anläggningen möter alla de högt ställda krav hyresgästen ställer på en modern logistikanläggning.

– Vi ser fram emot samarbetet med Skanska. Investeringar i ändamålsenlig modern automationsteknik kommer säkerställa att terminalen har en effektiv verksamhet för just e-handel, säger Håkan Lindberg, regionchef på PostNord TPL i Helsingborg.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!