2018-11-07 Vd lämnar DHL Express Sweden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/ted-soderholm-webb.jpg

Vd lämnar DHL Express Sweden

Ted Söderholm vd Green Cargo. Foto: Green Cargo
Ted Söderholm vd Green Cargo. Foto: Green Cargo
Transport & Logistik

Ted Söderholm blir ny vd för Green Cargo AB. Ted kommer närmast från DHL Express Sweden där han idag är vd. Ted tillträder sin tjänst på Green Cargo vid årsskiftet.

– Jag är mycket nöjd över att vi har lyckats rekrytera Ted till Green Cargo. Ted är en omtyckt och sympatisk ledare och har stor erfarenhet av transport- och logistikbranschen, säger Green Cargos styrelseordförande, Jan Sundling i ett pressmeddelande.

Punktlighet, kvalitet och effektivitet

Teds viktigaste uppgift blir att tillsammans med ledning och medarbetare på Green Cargo skapa god lönsamhet genom fokus på punktlighet, kvalitet och effektivitet.

– Teds ledaregenskaper och logistikerfarenhet kommer vara en stor tillgång i arbetet med att ge våra kunder bästa möjliga logistiklösningar, säger Jan Sundling.

Green Cargo fraktar godståg, både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten. Slutprodukterna tar i många fall tåget även till konsumenterna.

– Alla medarbetare på Green Cargo ska vara stolta över sina insatser och valet att jobba med hållbara logistiklösningar. Jag ser mycket fram emot att få arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med alla på bolaget. Jag vill bygga ett ledarskap som underlättar arbetet för medarbetare att ge våra kunder den bästa servicen, säger Green Cargos nye VD Ted Söderholm.

Ted Söderholm har sedan 2006 haft flera olika roller inom DHL-koncernen varav de senaste åtta åren som vd för DHL Express Sweden. Dessförinnan arbetade Ted på Accenture.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!