Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

Catena satsar på logistikposition i Helsingborg

6:e november 2018, 15:09
Catena satsar på logistikposition i Helsingborg
Nowastes nya byggnad på Catenas logistikposition Tostarp. Bildkälla: Catena.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Catena investerar 101 miljoner kronor på Logistikposition Tostarp i Helsingborg. Det handlar om en 11 000 kvadratmeter stor byggnad till kunden Nowaste.

Tidigare i år färdigställdes Nowaste Logistics AB:s 30 400 kvadratmeter stora byggnad på Catenas logistikposition Tostarp i Helsingborg. Nu ska Nowaste få ytterligare en byggnad på cirka 11 000 kvadratmeter.
Logistikbyggnaden kommer enligt ett pressmeddelande att ha en “tilltalande fasad och optimalt skyltläge mot E6 utanför Helsingborg”.

Ser potential i Logistikposition Tostarp

– Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, säger Göran Jönsson, Catenas regionchef i Helsingborg, i ett pressmeddelande.

Mångårigt hyresavtal tecknas

Byggnaderna anpassas för modern e-handelslogistik med förutsättningar för automationslösningar. Dessutom inkluderar affären ett nytt åttaårigt hyresavtal mellan Catena och Nowaste värt sammanlagt 66 miljoner kronor i hyra under kontraktstiden.

#catena #helsingborg #logistik #logistikposition #nowaste
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0