2018-07-06 Rekordanlöp i Göteborg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/07/apm-terminals-goteborg-mayview-maersk.jpg

Rekordanlöp i Göteborg

Fartyget Mayview Maersk på besök i Göteborg, APM Terminals.
Fartyget Mayview Maersk. Bild: APM Terminals
Hamnar
Transport & Logistik

Fartyget Mayview Maersk lämnar nu Göteborg efter ett rekordanlöp hos APM Terminals. Totalt hanterades drygt 3 600 containrar på 2Ms anlöp. Direktanlöp av den här storleken har aldrig tidigare hanterats i Göteborg. 

– Det är glädjande att se det ökade förtroendet för APM Terminals och Göteborgs Hamn. Vi ser att kunder kommer tillbaka till Göteborg och att de väljer de mer kostnadseffektiva direkttransporterna till världens största hamnar, säger Henrik Kristensen, vd APM Terminals Gothenburg.

APM Terminals förbättrar

Under de senaste året ses nu resultatet av arbetet med att förbättra både planering och genomförande av containerterminalens service. Medarbetare har utbildats för att få rätt kompetens och kunna ge mer flexibel service i enlighet med kundernas behov. APM Terminals har även, tillsammans med leverantörer, gjort omfattande förbättringar av maskinutrustning.

– Jag är mycket stolt över alla medarbetares bidrag till att vi nu tagit ett ytterligare steg och ger en stabil, mer effektiv och bättre service till våra kunder. Att vi idag, i semestertider, har nått denna viktiga milstolpe är vi många som kan glädjas åt, säger Magnus Lundberg, operativ chef APM Terminals.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!