Transport & Logistik
2 min lästid

Nu byggs Kicks nordiska omnilager

31:a augusti 2022, 12:52
Nu byggs Kicks nordiska omnilager
BIldkälla: Kicks.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Anläggningen på 29 000 kvadratmeter kommer hantera såväl varuförsörjningen till butik som kundorder för bolagets snabbt växande e-handel. Det nya lagret tillsammans med den redan lanserade lösningen för att plocka e-handelsordrar i butik kommer möjliggöra korta och snabba ledtider på Kicks alla tre marknader; Sverige, Norge och Finland.

Tidigare i år stod det klart att Kicks gör sin största investering i bolagets historia för att framtidssäkra sin lager- och logistiklösning. Den totala investeringen för det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner och lagret förväntas tas i drift i början av 2024. Bakgrunden till investeringsbeslutet av ett nytt lager är att Kicks vill säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader samtidigt som man vill skapa förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt när man växlar upp ytterligare.

– Vårt nya lager kommer att framtidssäkra Kicks affär och det är glädjande att implementeringen löper på enligt plan, där vi har ett nära och bra samarbete med bland annat Bockasjö och Kilenkrysset. Nästa viktiga milstolpe är när vi påbörjar installationen av automation inne i lagret i november. Automationslösningen, som är baserad på den senaste tekniken, kommer ge oss en kraftigt förbättrad produktivitet och skalbarhet för att stötta en fortsatt lönsam tillväxtresa många år framåt, säger David Heeroma, COO på Kicks.

För att etablera fastigheten för det nya omnilagret har Kicks valt Bockasjö och Kilenkrysset som samarbetspartners. Båda bolagen har lång erfarenhet av att skapa moderna, effektiva och miljövänliga logistikbyggnader.

– Vi gläds åt att få vara en del i Kicks framgångssaga och det samarbete som det här projektet innebär. Omnilagret kommer att byggas med höga hållbarhetsambitioner och klassas med miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent. Bland annat kommer det att drivas av el från solpaneler och ha möjlighet till elladdning av fordon, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

Kicks samarbetspartner för automationslösningen är KNAPP, som är en av de globala marknadsledarna för att leverera smidiga och effektiva lagerflöden.

#bockasjö #kilenkrysset #lager #logistikfastighet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0