2018-02-13 Lidl öppnar sin fjärde butik i staden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/02/lidl-vasteras.jpg

Lidl öppnar sin fjärde butik i staden

Lidl Västerås
Lidl öppnar sin fjärde butik i Västerås. Bildkälla: Roof Arkitekter
Transport & Logistik

Nu står det klart att Lidl öppnar sin fjärde butik i Västerås, butikskedjan har knutit nytt avtal med Svenska Handelsfastigheter. Den nya butiken väntas öppna under vintern 2018/2019 och kommer att ligga i handelsområdet Erikslund. Den nästan 2000 kvm stora integrerade butikslokalen kommer bli granne med bland annat ICA Maxi och Systembolaget. Trots att butiken är den fjärde i Västerås utesluter Lidl inte ytterligare etableringar i staden.

– Etableringen är i enlighet med vår långsiktiga strategi. Lidl har som mål att utöka till 200 butiker till och med 2020 och butiken i Västerås blir ett välkommet tillskott i expansionen. Vi letar kontinuerligt efter nya spännande lägen och utesluter inte etableringar av ytterligare butiker i staden, säger Johan Vennerström, fastighetschef region mitt och norr på Lidl Sverige.

Den nya butiken i Västerås som är nästan 2000 kvadratmeter stor ligger i den expansiva delen av handelsområdet Erikslund. Sammantaget finns cirka 160 butiker och 200 000 kvm handelsyta i Erikslund, som ligger i västra Västerås. Handelsområdet har cirka 10 miljoner besökare årligen och valdes så sent som 2015, för tredje året i rad, till Årets handelsområde av kunderna. Avtalet med Svenska Fastigheter sträcker sig över 10 år.

– Vi är glada och stolta över att teckna vårt första hyresavtal med Lidl. Butikskedjans etablering i Erikslund kommer bidra till att stärka hela handelsområdet. Med hyresavtalet lägger Svenska Handelsfastigheter grunden till ett som vi hoppas, långsiktigt och nära samarbete med Lidl som befinner sig i en intressant och expansiv fas, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Fastigheter.

I samband med att Lidl flyttar in kommer lokalen att anpassas till Lidls nya butikskoncept. Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Det kan uppnås då alla varor samlas på centrallagret i Rosersberg utanför Stockholm och samkörs i samma leveransbil. Detta medför mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor transporteras i samma bil. Transporterna sker dessutom med klimatsmarta lastbilar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!