2021-09-13 Postnord skyldig 667 miljoner till ägarna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/8399348959_d506c99775_o.jpg

Postnord skyldig 667 miljoner till ägarna

Foto: Henrik Sommerfeld / Flickr
Foto: Henrik Sommerfeld / Flickr
Transport & Logistik

På fredagen meddelade EU-kommissionen att den godkänner det interna kapitaltillskottet från Postnord Group AB till Post Danmark på 2,3 miljarder DDK. Tillskottet skedde 2018 och 2019. Samtidigt har kommisionen meddelat att det kapitaltillskott på 667 miljoner som Postnord fick av sina ägare, den svenska och danska staten måste återkrävas.

– Beskedet om det godkända interna kapitaltillskottet är glädjande och välkommet. Det är positivt att Kommissionen delar vår uppfattning om att det interna tillskottet har beviljats i enlighet med marknadsvillkoren, och därmed inte är att betrakta som statligt stöd. Jag är också glad över den resultatförbättring vi har haft den senaste tiden i koncernen och att vi i dag är finansiellt starka vilket medför att vi kan fortsätta att investera i PostNords utveckling på samtliga marknader, konstaterar koncernens CFO Viktor Davidsson.

Samtidigt har EU-kommissionen meddelat att det kapitaltillskott på 667 miljoner SEK som PostNord AB fick från sina ägare, den svenska och danska staten, år 2018 måste återkrävas.

– Vi avvaktar nu besked från våra ägare rörande nästa steg, säger Viktor Davidsson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!