TransaktionRandviken köper fastigheter för 455 miljoner kronor
10/01/2022 2min lästid

Randviken köper fastigheter för 455 miljoner kronor

10/01/2022 2min lästid
Randviken köper fastigheter för 455 miljoner kronor

Bild: Randviken Fastigheter

Bolaget har avtalat om förvärv av tre fastigheter i Borås av Cernera Fastigheter. Tillträde beräknas ske 31 mars 2022, förutsatt att Randviken erhåller bankfinansiering, enligt ett pressmeddelande.

Fastigheterna som ingår i förvärvet är Katrinedal 11, Katrinehill 7 och Maskrosen 19, varav samtliga är belägna i Katrinedal, centrala Borås. Fastigheterna inrymmer huvudsakligen nyligen renoverade kontorslokaler och bland hyresgästerna återfinns bland andra Staples Sweden, Kungälvs Rörläggeri, Solar och Caverion. .

Portföljen omfattar cirka 22 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta med en uthyrningsgrad som uppgår till cirka 94 procent. Den totala hyresintäkten uppgår till cirka 31,3 miljoner kronor om året med ett bedömt driftnetto om cirka 24,0 miljoner kronor.

– Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategi att förvärva välbelägna fastigheter av hög kvalitet och med starka hyresgäster. Cernera har gjort ett utmärkt jobb med att utveckla och modernisera byggnaderna och vi är glada över att bli ägare till ett så pass välskött bestånd. I och med detta förvärv stärker vi vår närvaro i Borås och tar oss ytterligare ett steg närmare vår nyligen uppdaterade målsättning om ett fastighetsbestånd värt 20 miljarder kronor innan 2025, säger Gustaf Segerborg, vd Randviken.

– Transaktionen med Randviken blir vår andra gemensamma affär på kort tid och precis som i den tidigare har dialogen samt samarbetet fungerat väl. Försäljningen av de tre fastigheterna i Borås genomförs främst för att Cernera ska öka investeringstakten i befintlig portfölj och möjliggöra nya förvärv. Vi arbetar målinriktat mot att expandera nationellt och transaktionen skapar förutsättningar för en fortsatt stark tillväxt och expansiva satsningar i nya utvecklingsprojekt, säger Lars Angwald, vd Cernera.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!