TräSCA säljer bolag till sågverksjätte
01.12.2020 10:15 3 min lästid

SCA säljer bolag till sågverksjätte

01.12.2020 10:15 3 min lästid
Foto: Daniel Söderman / CC

Foto: Daniel Söderman / CC

280 SCA-medarbetare går över till Storbritanniens största sågverksföretag.

Myrna Whitaker
0

Skogskoncernen SCA säljer Wood Supply UK Ltd, som tillverkar och distribuerar trä- och träbaserade produkter för byggmaterialhandeln i Storbritannien, till brittiska BSW Timber Ltd.

Cirka 280 SCA-medarbetare går därmed över till BSW Timber, som är Strorbritanniens största sågverksföretag, enligt ett pressmeddelande från SCA.

Försäljningen väntas minska SCA-koncernens nettoförsäljning med cirka 1,4 miljarder kronor per år och sänka EBITDA med cirka 25 miljoner kronor per år. Nettolåneskulden minskar med cirka 150 miljoner kronor, som en följd av affären.

– Vi har varit mycket nöjda med den utveckling vi sett för SCA Wood Supply UK och för vår försäljning och distribution till byggmaterialhandeln både för konsumenter och för professionella kunder i Storbritannien, säger Jerry Larsson, affärsområdeschef Trä. Vi tror emellertid att denna verksamhet kan utvecklas ännu bättre hos BSW Timber.

– Vi kommer att fortsätta leverera träprodukter till BSW Timber för den brittiska byggmaterialhandeln, samtidigt som vi fortsätter utveckla vår försäljning och leverans till brittiska industrikunder i egen organisation.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!