2018-09-25 Södra gör stororder på onlinesystem https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2013/03/skogspappermassa.jpg

Södra gör stororder på onlinesystem

Foto: Holmen.
Foto: Holmen.
Trä

Södra Wood Värö har beställt ett stort onlinesystem för maskinövervakning i bland annat timmersortering. SPM levererar systemet, som ska övervaka den mekaniska konditionen.

Södra Wood, en del av skogskoncernen Södra, har lagt en beställning på ett onlinesystem som ska övervaka flera maskiner och dess mekaniska kondition och smörjkondition.
Det är SPM Instrument som är leverantör och beskriver det i ett pressmeddelande som en stororder på systemet av Intellinova-serien.

Onlinesystem ska upptäcka slitage tidigare

– I samband med framtagning av underhållstrategier för våra A-klassade maskiner blev det aktuellt att mäta förslitningsgraden på våra mest kritiska maskiner för att upptäcka slitage och defekter tidigt. Massafabriken Södra Cell i Värö har stor erfarenhet av vibrationsmätning och det var självklart för oss att ta hjälp av den kompetens och erfarenhet som finns inom kombinatet Södra Wood och Södra Cell, kommenterar Jöran Holme, underhållschef på Södra Wood.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!