TillverkningLindab köper danska Klimatek
22.11.2021 10:29 1 min lästid

Lindab köper danska Klimatek

22.11.2021 10:29 1 min lästid

Bild: Piqsels

Bolaget tillverkar standardiserade och kundspecifika komponenter till ventilationssystem.

Malin Rothenborg
0

Klimatek tillverkar bland annat ventilationsgaller, luftventiler, spjäll och kåpor. Ett urval av produkterna tillverkas i aluminium vilket lämpar sig för Lindabs marina verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Klimatek blir ett välkommet tillskott till vår danska verksamhet med sitt fokus på kvalitet och korta leveranstider. Klimatek är ett välskött bolag med hög kompetens inom ventilation. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda än mer kompletta ventilationssystem utifrån kundens önskemål. Vi är dessutom mycket glada över att Klimateks VD och grundare, Ib Mortensen, kommer att fortsätta att driva verksamheten som en del av Lindab, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab.

Klimatek som grundades 1986 har produktion och försäljning i Skive, nordvästra Danmark. Bolaget har 22 medarbetare och omsätter cirka 30 miljoner kronor om året.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som delar vår syn på god service och hög kvalitet. Vi kommer att kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med en flexibel produktion med korta leveranstider, säger Ib Mortensen, VD och grundare av Klimatek.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!