Industri Tillverkning
2 min lästid

Snabbväxande Polarium och Northvolt i samarbete

28:e juni 2021, 14:10
Snabbväxande Polarium och Northvolt i samarbete
Emad Zand, VD, Northvolt Systems och Stefan Jansson VD och grundare av Polarium.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Svenska energilagrinsbolaget Polarium och Northvolt har inlett ett långsiktigt partnerskap där Northvolt kommer att förse Polarium med litium-jonbatterieceller. I och med detta är Polarium första företag i världen att erbjuda energilagring för telenät, byggda på Northvolts gröna battericeller.

Svenska Polarium, som rankas som Nordens snabbast växande bolag av Financial Times, grundades 2015 och tillhandahåller hållbara energilagringslösningar byggda på litium-jonteknologi för telekom, tillverkningsindustrin och kommersiella fastigheter.

Nu meddelar Polarium sitt nästa steg, ett nytt produktsortiment vid namn ”Green”, som består av ännu grönare energilagringslösningar, vilket möjliggjorts av ett långsiktigt samarbete med den svenska battericellsutvecklaren och -tillverkaren Northvolt. 

”Vi vill skapa världens bästa energilagringslösningar och i det ingår att kontinuerligt arbeta med att minska våra produkters milöpåverkan. Därför är vi mycket glada över att Northvolt kan förse oss med battericeller från deras fossilfria produktionsanläggning, Northvolt Ett”, säger Stefan Jansson VD och grundare av Polarium.

“Genom vårt strategiska partnerskap kan vi förse den globala telekomindustrin med vad som troligen är den grönaste energilagringslösningen på marknaden”, tillägger Stefan Jansson.

Det nya produktsortimentet ”Green” bygger på Northvolts litium-jonbatterieceller. Northvolts celltillverkning omfattar även principerna och praxis för en cirkulär ekonomi.

”För Northvolt och Polarium är framtiden förnybar. Vi är stolta över att förse Polarium med litium-jonbatterieceller som tillverkas med 100 procent ren energi och att därigenom stötta Polarium i att driva förändring i den globala telekomindustrin, mot smartare och mer hållbara elförsörjningslösningar”, säger Emad Zand, VD, Northvolt Systems.

Till en början kommer Polariums Green-produkter att finnas exklusivt tillgängliga för telekomsegmentet, men över tid kommer de att göras tillgängliga även kommersiella och industriella fastigheter. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0