Interior
2 min lästid

Swedbanks interiör - av högsta kvalitet

23:e maj 2014, 08:43
Swedbanks interiör - av högsta kvalitet
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Det är Tengbom som står bakom inredningen av Swedbanks nybyggda huvudkontor i Sundbyberg. Det nya aktivitetsbaserade kontoret är utformat med en unik inredningsarkitektur av högsta kvalitet.

Tengbom fick våren 2010 uppdraget att ansvara för inredningen av Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg på totalt 45 000 kvadratmeter. Målet var att skapa en inspirerande, energigivande miljö med fokus på möten som stödjer bankens nya arbetssätt. Inredningen skulle spegla bankens tre grundläggande värdeord öppenhet, enkelhet och omtänksamhet med högt uppställda miljö- och kvalitetsmål.

Tengboms gestaltningskoncept har utgått från Eken som är Swedbanks inarbetade symbol för tillväxt och långsiktighet. Konceptet ”livet i Eken” går som en röd tråd i gestaltningen från entréplanet, stammen till arbetsvåningarna i bladverket. Den aktivitetsbaserade arbetsplatsen blev lösningen som skapar förutsättningar för möten, samvaro och kunskapsöverföring. Medarbetarna är fria att söka upp den arbetsplats som passar dagens arbete bäst. Färgval på möbler och material har utgått från stammens naturfärger, bladverkets gröna och himlens blå toner. Tengboms produktdesigners har utvecklat egenritade produkter såsom mötesbordet Link för Morgana, Focus Divider som är ljudisolerade smårum i rummet för Offecct och skrivbordsarmaturen Hätta för Örsjö. Alla produkter är tillverkade i Sverige. Projektet kan ses som ett totalgrepp byggt på Tengboms samlade erfarenheter där detaljer, miljöfokus och samarbete har varit nyckeln för genomförandet.

– Detta är hittills Tengboms största och mest komplexa inredningsprojekt vilket verkligen utmanat hela vår inredningsstudio. Vi har haft ett fyraårigt intensivt och konstruktivt samarbete med vår uppdragsgivare där vi har skapat ett aktivitetsbaserat föregångskontor för andra aktörer. Denna stora och lyckade satsning tillsammans med våra tidigare kontorsinredningsuppdrag för Google, Vattenfall, och EY befäster Tengboms ledande position i branschen, säger Johanna Munck af Rosenschöld, Kontorschef Stockholm, Tengbom.

 

 

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0