TeknikRejlers köper norsk konsult
22/12/2020 2min lästid

Rejlers köper norsk konsult

22/12/2020 2min lästid
Rejlers köper norsk konsult

Foto: Rejlers

Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge.

Rejlers köperdet norska teknikkonsultföretaget KANtech AS, som är specialiserade på järnvägsteknik som totalt förväntas omsätta närmare 20 miljoner norska kronor under 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi och innebär att Rejlers i Norge etablerar ett nytt affärsområde, Infrastructure, och stärker bolagets position på den växande järnvägsmarknaden i Norge.

“Förvärvet av KANtech ger Rejlers Norge en stark position på järnvägsmarknaden med möjlighet till betydande tillväxt under de kommande åren”, säger Petter Arnesen, vd på Rejlers i Norge.

KANtech erbjuder projekt- och byggledning samt ingenjörsledning och järnvägsteknisk rådgivning. KANtech grundades 2006, har kontor i Oslo och sysselsätter sju medarbetare samt har ett nätverk av underkonsulter.

“Vi ser fram emot att tillsammans med Rejlers skapa en starkare infrastrukturverksamhet. Rejlers har den kompetens och de resurser vi behöver för att stödja en större expansion av verksamheten”, säger Martin Algrøy, vd för KANtech.

Övertagandet av KANtech sker från och med den 1 januari 2021. Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge. Uppbyggnaden av det nya affärsområdet sker i nära samarbete med Rejlers svenska affärsområde för järnväg, som består av cirka 80 medarbetare och ingår i divisionen Industry & Infrastructure.  

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!