TeknikRejlers säljer dotterbolag för 396 miljoner
1/09/2020 1min lästid

Rejlers säljer dotterbolag för 396 miljoner

1/09/2020 1min lästid
Rejlers säljer dotterbolag för 396 miljoner

Viktor Svensson
Vd och koncernchef Rejlers AB. Foto: Peter Jönsson

Bolaget har beslutat att fokusera på sin kärnverksamhet.

Konsultbolaget Rejlers har avyttrat samtliga av sina aktier i Rejlers Embriq AS och Rejlers Embriq AB till fonder förvaltade av Magnesium Capital LLP för en kontant köpeskilling om 400 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 396 miljoner svenska kronor, på kassa- och skuldfri basis.

Bolaget har beslutat att fokusera på sin kärnverksamhet inom tekniska konsulttjänster i Sverige, Norge och Finland. Under 2019 redovisade Embriq en omsättning om runt 400 miljoner norska kronor och ett rörelseresultat om drygt 20 miljoner norska kronor.

“Målet är att fördubbla bolaget och öka lönsamheten till slutet av 2025. Det är glädjande att konstatera att Embriq har haft en signifikant värdeutveckling på mindre än fem år. Jag är positiv till att Embriq kommer ha en fortsatt god utveckling med Magnesium Capital,” kommenterar Viktor Svensson, vd Rejlers, i ett pressmeddelande.

Ny vd tillträder
I samband med avyttringen av Embriq tillträder Petter Arnesen rollen som ny vd för Rejlers Norge AS och ingår därmed i bolagets koncernledning. Arnesen har arbetat inom Rejlers i 10 år i ledande befattningar, nu senast i rollen som divisionschef för Buildings i Norge.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!