TeknikDe får tummen upp för drönarleveranser
16/08/2021 2min lästid

De får tummen upp för drönarleveranser

16/08/2021 2min lästid
De får tummen upp för  drönarleveranser

Bild: Transportstyrelsen

Startupen har fått tillstånd för användning av drönare vid last-mile leverans i Sverige.

Startupbolaget Aerit har erhållit operativt tillstånd från Transportstyrelsen, Sveriges nationella transportmyndighet, för användning av drönare vid last-mile leverans i Sverige.

Aerits vd och medgrundare, Alexander Perrien, kommenterar:

“Tillståndet är en viktig milstolpe på Aerits resa mot att bli världens främsta drönarleveranstjänst. Jag är mycket stolt över teamet och det hårda arbete de har lagt ner för att komma dit vi är nu. Vi är redo att visa vad vi kan leverera.”

Aerit är en startup som utvecklar hållbar drönarleverans baserat i Stockholm, Sverige, och en del av KTH Innovation, The Innovation Growhouse Stockholm och EIT Urban Mobility.

Det som har gjort det möjligt för bolaget att få det operativa tillståndet är processen inom ramverket Specific Operations Risk Assessment (SORA), som tillhandahålls av den europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA), och som började tillämpas i januari 2021.

“Leverans med drönare kommer snart att bli en del av vardagen och förbättra hållbar tillgång till varor och tjänster oberoende av tid, plats eller personlig förmåga. Transportstyrelsen har varit en utomordentlig resurs under utvecklingen av vår drönarplattform Nimbi, och vid procedurerna för att garantera säkerhet och stabilitet i vår verksamhet. Vi ser fram emot att arbeta med dem för att erhålla LUC tillståndet”, fortsätter Perrien.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!