StålSSAB lanserar ny svetsningsguide
22.01.2013 10:02 3 min lästid

SSAB lanserar ny svetsningsguide

22.01.2013 10:02 3 min lästid

Foto: SSAB

Allt fler bilapplikationer utvecklas i AHSS/UHSS

Marcus Rosenholm
0

För att möta en ökad efterfrågan av AHSS/UHSS stål inom bilindustrin lanserar SSAB en unik och detaljerad teknisk guide för svetsning av AHSS/UHSS stål. Allt fler bilapplikationer utvecklas i AHSS/UHSS stål, den nya svetsningsguiden visar upp såväl resultat som rekommendationer och djupare teknisk kunskap för att optimera svetsningsprocessen.

”Welding of AHSS/UHSS Steel” presenterar de vanligaste svetsningsmetoderna inom bilindustrin: punktsvetsning, lasersvetsning och MAG-svetsning. Även om fokus ligger på svetsning av UHSS stål, finns även testresultat och rekommendationer för både belagd och obelagd AHSS/UHSS plåt.

– Vi har fått många frågor genom åren kring svetsning av just AHSS/UHSS, eftersom det skiljer sig från svetsning av övriga mjuka stål. Vi tycker att det är dags att bilindustrin får en egen guide som går på djupet och delger den kunskap, forskning och de parametrar som vi samlat på oss genom åren, säger Tony Nilsson, Principal Specialist Joining på SSAB.
Svetsningsguiden för AHSS/UHSS stål är unik inom såväl stål- som bilindustrin.

– Den nya svetsningsguiden är ett exempel på SSABs strävan att erbjuda ett mervärde bredvid stålet. Eftersom den här typen av svetsningsguide inte existerar, tyckte vi att det var viktigt att ta fram en guide som våra kunder verkligen kan ha nytta av, säger Anke Meyer, Marketing Manager på SSAB EMEA.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!