EnergiVoestalpine Wire Rod övervakar trådvalsverk med patenterad HD-teknologi
11.11.2021 07:31 5 min lästid

Voestalpine Wire Rod övervakar trådvalsverk med patenterad HD-teknologi

SPONSRAT | 11.11.2021 07:31 5 min lästid
Tillverkning av valsad tråd. Bild: voestalpine.com

Tillverkning av valsad tråd. Bild: voestalpine.com

Ger maximala förvarningstider i händelse av ett nedsatt mekanisk kondition.

Sponsrat Inlägg
0

Österrikiska ståltillverkaren voestalpine Wire Rod Austria GmbH investerar nu i det avancerade och multifunktionella onlinesystemet Intellinova Parallel EN för att övervaka driftskonditionen på kritisk utrustning i världens mest avancerade trådvalsverk.

Parallellt med installationen av onlinesystemet Intellinova Parallel EN installeras även DuoTech accelerometrar. DuoTech kombinerar vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD i en och samma sensor, vilket ger maximala förvarningstider i händelse av ett nedsatt mekanisk kondition.

Gernot Kolb, biträdande chef för Asset Management, kommenterar investeringen: ”Vi har beslutat att investera i ett modernt, avancerat vibrationsövervakningssystem för att ge oss tillräcklig förvarningstid i händelse av att skador är under utveckling. Mätning med de nya teknologierna HD ENV och SPM HD gör att vi kan upptäcka problem i ett mycket tidigt skede, vilket i sin tur gör att vi kan planera vårt underhållsarbete i god tid och utföra det under ett planerat stopp.

Förutom onlineövervakning med Intellinova-systemet övervakar voestalpine Wire Rod Austria även kringutrustning med hjälp av handinstrumentet Leonova Diamond och analys- och diagnostikmjukvaran Condmaster Ruby.

Läs mer om SPM Instrument här >>

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!