EnergiFallstudie: Komplett produktionsanpassad maskinetikettering
19.10.2021 06:49 5 min lästid

Fallstudie: Komplett produktionsanpassad maskinetikettering

SPONSRAT | 19.10.2021 06:49 5 min lästid

Det är lätt att byta etikettmaterial.

Rikard Hallberg
0

Hos en tillverkare av jordbruksmaskiner användes olika utskriftssystem för märkning av motorer respektive interna maskindelar, ledningar, kablar och externa kundorienterade komponenter. Varje system hade egna krav på utbildning, förbrukningsartiklar, leverantörer och underhåll. Företaget behövde ett samlat, smidigt och flexibelt utskriftssystem med flera funktioner för framställning av såväl industriklassade kabel- och komponentetiketter som estetiskt tilltalande säkerhets- och instruktionsetiketter riktade till kunder. Nyfiken på hur Brady löste det?

Läs hela berättelsen!

Lösning: Ett enda lättanvänt utskriftssystem

Den flexibla och lättanvända industriella etikettskrivaren BradyPrinter i5300 från Brady Corporation skriver ut med mycket hög precision på ett stort urval tillförlitliga etiketter som testats av kunder över hela världen. Intuitiva etikettdesignappar med möjlighet att välja automatiserade utskriftsfunktioner kompletterar Bradys erbjudande till maskintillverkarna.

Den industriella etikettskrivaren BradyPrinter i5300 kan skriva ut på 1 400 standardartiklar i 80 olika etikettmaterial. Eftersom systemet kan skriva ut med upplösningarna 300 och 600 dpi kan det framställa såväl stora och små etiketter till interna delar, klassificeringsetiketter, kabelhylsor, kabeletiketter, instruktionsetiketter och maskinsäkerhetsskyltar.

Det är lätt att byta etikettmaterial. Det tar inte mer än 20 sekunder tack vare den pålitliga designen enligt insättning-fastlåsning-utskrift-principen och den automatiska skrivarinställningen som görs via ett smart chip i etikettrullen. Med BradyPrinter i5300 blir dessutom redan den första etiketten korrekt och du slipper allt spill.

Bland de etiketter som kan skrivas ut med BradyPrinter i5300 finns industriklassade material som tål värme, kyla, bränslen, oljor, nötning, smuts, fukt, UV-strålning och olika väderförhållanden. Brady tillhandahåller tekniska datablad för varje etikettmaterial och erbjuder provetiketter för test i specifika produktionsmiljöer. Några exempel på användningsområden är produkt- och komponentetikettering, kabeletikettering, paneletikettering, klassificeringsetiketter, lagerstyrning och tillgångsspårning.

Med Brady Workstation-appar är det lätt att designa etiketter och skriva ut med BradyPrinter i5300. Etikettmallarna designas och skyddas med några få steg och möjlighet finns att hämta in variabeldata från företagsspecifika system. Med dubbelriktad kommunikation mellan appar, skrivare och de laddade förbrukningsartiklarna får du en tidsbesparande, effektiv och korrekt etikettdesign med minimalt spill.

Resultat: Alla etiketter i ett enda system

Med en eller flera BradyPrinter i5300-skrivare och utvalda etikettillbehör kan maskintillverkare snabbt och effektivt skapa alla etiketter de behöver på plats. Etikettillbehören kan bytas på mindre än 20 sekunder och redan den första etiketten blir rätt. Användare som brukar skriva ut etiketter till produkter, komponenter, delar, kablar, paneler och kundinformation får en helt ny upplevelse med BradyPrinter i5300.

Brady AB

www.brady.se

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!