ByggindustrinEn av få butiker med specialområde fasader
16.03.2021 09:42 3 min lästid

En av få butiker med specialområde fasader

SPONSRAT | 16.03.2021 09:42 3 min lästid
Bygmas Tegelförsäljning har proffskunskapen om allt som rör fasader.

Bygmas Tegelförsäljning har proffskunskapen om allt som rör fasader.

Erbjuder det mesta från de ledande leverantörerna på marknaden

Jesper Eklund
0

Bygmas Tegelförsäljning är en av få butiker inom sitt område i Stockholm. Specialavdelningen Tegelförsäljningen är vad det låter, inriktning mot fasad, mur och betong till proffsproduktion. Vi kan erbjuda det mesta från de ledande leverantörerna på marknaden inom detta område.

Kompetens
På filialen Tegelförsäljningen arbetar ett gäng om elva experter inom bruk, mur, puts och putsfärg. Här hjälper vi till med allt från traditionellt kalkputs på vassmatta till moderna putsmetoder. Det är nämligen viktigt att hitta rätt sorts puts. Vid lagning av en putsad vägg eller fasad är att det viktigt att använda liknande puts som den ursprungliga. Huvudregeln är att putsen inte får vara starkare än underlaget vid allt putsningsarbete. Rent cementbruk får exempelvis aldrig användas för att bättringsputsa en fasad med kalkputs.

Våra experter Rickard och Jonathan delar gärna med sig av sin kunskap.
Våra experter Rickard och Jonathan delar gärna med sig av sin kunskap.

Analys
Vi är ett glatt gäng som gärna tar emot prover för analys – ju större utmaning desto roligare. Dagligen kommer det in putsprov för analys. Oftast är det en bit fasad som är bortknackad där fasaden ska renoveras eller kompletteras. Proverna kan skilja sig i både storlek och tjocklek men oftast går det relativt enkelt att avgöra vilken typ av puts det är genom att smula lite bruk mellan fingrarna och se hur poröst bruket är. Putsprover som vi trots vår kunskap har svårt att bemästra skickas vidare till Weber för tex svavelanalys.

Behöver du analys av ett färgprov till din renovering? Skicka en bit, minst 2×2 cm i ett vadderat kuvert. Ange om det är färgen eller bruket du vill få analyserat och kontaktuppgifter hur vi enklast kan nå er firma med ett besked.

Vill din firma bli kontaktad av en fasadexpert?

Hållbarhet
Vår huvudleverantör Weber har ett komplett utbud av isolerade fasadsystem för att begränsa energiförbrukningen hos slutkund. Tillverkningen av all deras materiel sker i en industriell process med låg energi- och vattenförbrukning helt i linje Med Bygmas riktlinjer för hållbart byggande.

Spektrometern garanterar exakta kulörer även från små provbitar.
Spektrometern garanterar exakta kulörer även från små provbitar.

Färglabb
På färglabbet analyseras färgkvalitet och kulör. Alla färger blandas till på plats stegvis och manuellt till rätt kulör framkommer. Mellan varje moment målas provbitar upp för att jämföras mot fasadprovet. Vid kompletteringsmålning har väder och vind satt sina spår vilket gör att det kan vara svårt att använda den kulör som huset en gång målades i. På labbet jobbar Jonathan och Richard och till deras hjälp har de en avancerad fotospektrometer som läser av fasadprovets kulör. Men det är ändå kunskapen och erfarenheten som gör blandningen perfekt. Vid nybyggnation tar vi fram även större fasadprover till bland annat arkitekter. Olika material ger olika färgåtergivning vilket gör att vissa underlag kräver ett annat recept för att uppfattas som samma kulör.

Butik
Här hittar du även en välsorterad proffsbutik med alla de tillbehör du behöver i samband med ditt fasadarbete. Murslevar, vispar eller bara en säck med bruk. Vi har det.

 

Klicka här för att läsa mer om Bygma.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!