2015-08-04 Kunskap ger bättre solskydd https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/10/solskyddperstorp.jpg

Kunskap ger bättre solskydd

Perstorps persienn
Solskydd

Solskydd är något som blir viktigare under en allt större del av året bland annat för att våra hus blir tätare. Men det är viktigt att man väljer rätt lösning för att det inte ska blir dyrare i slutändan.

Rätt från början så kan man kanske sammanfatta Perstorps Persienns filosofi gällande solskydd.  
–    Ja, det skiljer alltid lite från fönster till fönster, allt från mått till lister och foder samt infästning. Därför är individuell inmätning alltid att föredra.

Perstorps PersiennDet säger Sara Gustafsson, Produktchef på Perstorps Persienn och tillägger att man använder komponenter – profiler, beslag och mekanik med mera – från Lunex för terassmarkiser, fönstermarkiser och screen.
–    Deras komponenter är anpassade för Nordiskt klimat. Det låter kanske självklart, men det går inte att komma ifrån att materialval och komponenter är viktigt för funktionen.

Perstorps Persienn är lite av ett från-ax-till-limpa-företag inom solskydd.
–    Vi har en egen fabrik, vilket gör att vi kan anpassa produkterna till varje kunds behov. Sedan sätter våra montörer nästan uteslutande upp allt vi säljer ute hos våra kunder.

Man jobbar mycket både mot privatpersoner och offentlig miljö i sitt närområde längs kusten Helsingborg, Landskrona upp till Hässleholm och en bit inåt landet.
–    Sedan jobbar vi mycket med projekt. Både mot byggare och fastighetsägare.  Vi har även återförsäljare i andra delar av landet.  Vi har hela spektret av kunder.

Hon vill trycka på att det är kombinationen måttbeställning, materialval i mekanik och vävar och det faktum att fackmän monterar som gör att slutresultatet blir bättre än ”standardprodukter” på en stormarknad.
–    Hos oss och hos våra återförsäljare och kollegor i branschen finns en kunskap om vilka produkter som ger precis den effekt som kunden är ute efter. Till exempel om det handlar om att mörklägga eller bara skärma av värmen. Det finns idag så mycket mer än den traditionella persiennen.

Hon ger ett talande exempel:
–    Vi har många kunder som har storslagen utsikt över sundet. Då vill man ha en effektiv väv som skyddar för värmen från infallande sol, men man vill inte tappa utsikten.

Moderna hus som byggs idag blir också allt tätare med bättre fönster och med allt större yta. Det blir därför allt viktigare med solskydd även vintertid.
–    Screenväv som löper på utsidan längs fönster och altandörrar kan vara ett alternativ eller – om man så vill – ett komplement till markiser. De har även den stora fördelen att de är tåligare för vind, avslutar Sara Gustafsson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!