SolskyddAutomatisering av solskydd ökar värdet på investeringen
4/08/2015 2min lästid

Automatisering av solskydd ökar värdet på investeringen

4/08/2015 2min lästid
Automatisering av solskydd ökar värdet på investeringen

Motoriserade solskydd har även en gynnsam inverkan på en fastighets värde.

Genom att automatisera sina solskydd vinner man flera fördelar. Bättre inomhuskomfort och ett skydd för både markis och inredning samt ett ökat värde på fastigheten är bara några aspekter

Om man ska få maximal valuta av sitt solskydd så ska man automatisera det. Det menar Henrik Lager på Becker Motor. Ett företag som levererar motoriserade lösningar på allt från markiser till jalusier på fastigheter och fordon.
–    Man kan se det som två steg. Installerar du en motor på din markis kommer du garanterat att öka användningen av ditt solskydd. Adderar du automatik ger du solskyddet egen intelligens.

Markismotor Solskydd BeckerHan menar att detta får flera positiva följdverkningar. Ett plus ett blir i slutändan betydligt mycket mer än två.
–    Det pratas mycket om miljö. Och här finns en tydlig miljöaspekt. Om du kommer hem efter jobbet en varm sommardag och automatiken hela dagen skyddat huset från att ofrivilligt ha värmts upp av solen så behöver du inte kyla det på samma sätt. De ger med andra ord ett behagligare inomhusklimat sommartid oavsett om du är hemma eller ej.

Och han fortsätter:
–    Många tänker inte på att ett rätt och väl använt solskydd även skyddar inredning som golv, möbler, foton och böcker från blekning.  Vem har inte sett ”spåren” i parketten eller i heltäckningsmattan av en soffa eller billybokhylla som stått på samma plats i flera år?, frågar han retoriskt.

En optimal användning av solskydd kan alltså bidra till att bromsa solblekning av alla dessa saker.

Automatisering kan göras på olika nivåer, men integrerad automatik som regn-, sol- och vindgivare gör markisen till ett självspelande piano som maximerar nyttan av investeringen.

Det vill säga att markisen åker ut automatiskt när det behövs och in när det blåser för mycket, börjar mulna på eller börjar regna.  Automatiken förlänger livet på markisen och minskar alltså även risken för att en blöt markis vevas in.
–    Man måste hålla i minnet att automatik och markismotorer är produkter med en livslängd som överstiger flera dukbyten. Investeringskostnader måste alltså vägas mot energibesparingar, förbättrad inomhuskomfort och skydd av såväl markis som inredning.

Motoriserade solskydd har även en gynnsam inverkan på en fastighets värde.
–    Ja, definitivt och utöver detta ser ett hus med automatiserade markiser mer bebott ut, vilket kan bidra till att minska risken för inbrott, avslutar Henrik Lager.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!