2015-08-04 ”Invändiga solskydd mycket mer än ett bländskydd” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2015/08/solskydd4.jpg

”Invändiga solskydd mycket mer än ett bländskydd”

GSW Rullgardiner
Solskydd

Rätt använda kan invändiga solskydd bli så mycket mer än bara ett bländskydd eller insynsskydd. Färger och material kan användas för att förhöja upplevelsen av ett rum och göra det personligt.

Det finns egentligen inget motsatsförhållande mellan invändiga och utvändiga solskydd. De senare – till exempel markiser eller screenvävar – används primärt för att stoppa den infallande värmestrålningen. Genom att använda invändiga solskydd kan man bland annat styra hur det infallande ljuset ska ”användas”. Och här finns det många lösningar.
–    Rullgardinen är väl näst persiennen den mest kända och klassiska solskyddet, säger Kenneth Mattsson på GSW Rullgardiner. Ett företag som tillverkar måttbeställda solskyddsprodukter för ett 40-tal återförsäljare i Stockholmsregionen.

Och utvecklingen har inte stått stilla. För den senare – rullgardinen – finns det till exempel barnsäkra rullgardiner som inte flyger upp med den klassiska smällen utan stannar vid en önskad position med en mjuk upprullning.
–    Oavsett produkt vill jag trycka på det här med måttbeställning. Hos en professionell återförsäljare får du inte det lägsta priset, men jag vill påstå att du kan vara säker på att bli nöjd med resultatet.  

Det han syftar på är att det självklart går att köpa ”färdiga standardprodukter” ute i handeln, men att dessa sedan ska passa måttmässigt och funktonsmässigt på avsedd plats och att de även behöver sättas upp av en hyfsat händig köpare.
–    Få hem eller kontor har standardmått i alla rum. Hos en professionell återförsäljare skräddarsys lösningen som denne först måttar upp på plats och sedan monterar med funktionsgaranti.

Allt fler får upp ögonen för möjligheten att använda invändiga solskydd som en inredningsdetalj. Hos återförsäljare finns ett stort urval av material och färger som gör solskyddet så mycket mer än bara ett solskydd.
–    Plisségardiner kan helt ersätta persienner och kan – om man så vill – monteras så att man kan drar dem nerifrån och upp. På så sätt kan man få ett varierbart insynsskydd samtidigt som man kan ha ljusinsläpp upptill.

Det blir allt vanligare med större glasytor, inte bara i konstorsmiljöer för att skärma av konferensrum utan även i moderna privatbostäder.
–    En stor fördel med lamellgardiner är de kan anpassas för stora ytor och udda former, till exempel  snedtak och deras funktion och uttryck kan varieras i det oändliga tack vare ett stort urval av färger och vitt skilda textiler, avslutar Kenneth Mattsson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!