SkolaSkanska säljer skola för cirka 200 miljoner kronor
24/08/2016 1min lästid

Skanska säljer skola för cirka 200 miljoner kronor

24/08/2016 1min lästid
Skanska säljer skola för cirka 200 miljoner kronor

|

Skanska säljer skola för cirka 200 miljoner kronor Avsikten är att skolan ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

Skanska har sålt Vallastadens skola i Linköping för cirka 200 miljoner kronor.

Köpare är Vacse AB, pensionsstiftelser bildade av sju stora svenska företag; Atlas Copco, Apoteksbolaget, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det tredje kvartalet 2016. Köparen tillträder fastigheten i juli 2017.

– Vi är glada att teckna avtal med Vacse som säkerställer en långsiktig förvaltning av skolan med miljö och människa i fokus, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare på Skanska.

Vallastadens skola är en grundskola med kapacitet för 600 elever som Skanska bygger. Skolan ska stå färdig nästa sommar och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Linköpings kommun.

Avsikten är att skolan ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Utmärkande blir bland annat en glasfasad med integrerade solceller samt solceller på taken. Skolgården är väl tilltagen med en liten skog och promenadvägar, bollplan samt gott om lekredskap. Skolbyggnaden får eget kök och gymnastiksal.

Vallastaden är ett nytt område som växer fram strax väster om Linköpings centrum i närheten av universitetet. Totalt planeras det för ett 1 000-tal bostäder i pågående etapp, allt från radhus till flerbostadshus där variation är ett bärande tema.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!