Byggindustrin Skola
1 min lästid

Stororder till Serneke

17:e april 2019, 14:28
Stororder till Serneke
Bild: Serneke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Serneke Bygg har skrivit entreprenadavtal med Vänersborgs kommun om att utveckla Öxnered skola med om- och tillbyggnader. Ordersumman uppgår till omkring 136 miljoner kronor.

Öxnered skola i Vänersborg är i dag en F-6-skola med cirka 270 elever. Efter om- och tillbyggnaden, som görs för att möta ett ökande elevunderlag, blir skolan totalt cirka 6 545 kvadratmeter BTA och får plats för totalt cirka 525 elever.

– Vi är glada för uppdraget och ser fram emot att tillsammans med Vänersborgs kommun och övriga samarbetspartners få möjlighet att skapa goda utbildningsmiljöer för framtiden, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg i ett pressmeddelande.

Projektstart är planerad till maj 2019 och byggnationen kommer att ske i etapper där fem stycken huvuddelar ska färdigställas fram till terminsstart 2022.

Ordersumman om cirka 136 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019. I kontraktet finns även en option värd omkring 31 miljoner kronor för uppförande av en ny idrottshall.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0