SkolaByggstart för KTH:s nya arkitekturskola
15.01.2013 14:37 3 min lästid

Byggstart för KTH:s nya arkitekturskola

15.01.2013 14:37 3 min lästid

Bild: Tham & Videgu00e5rd

Huset blir hemvist för de cirka 600 arkitektstudenter som läser vid KTH

Marcus Rosenholm
0

Den nya arkitekturskolan blir ett modernt, ovalt fyravåningshus som ska utgöra en stimulerande och kreativ miljö med efterlängtad placering mitt på campusområdet. Huset blir hemvist för de cirka 600 arkitektstudenter som läser vid KTH. Samtidigt går också byggstarten för ett nytt entréhus som ska markera huvudingången till KTH och skapa en självklar mötesplats för studenter, forskare och lärare på campus.

Vid det första spadtaget medverkar Peter Gudmundson, rektor KTH, Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, Stellan Lundström, dekan för skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad och Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

På plats finns även Bolle Tham och Martin Videgård, grundare av det mångfaldigt prisbelönta arkitektkontoret Tham & Videgård som också har gestaltat nya arkitekturskolan och entréhuset.

I de två projekten investerar Akademiska Hus drygt 400 miljoner kronor. Det nya arkitekturhuset och entréhuset beräknas vara klara för inflyttning höstterminen 2015.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!