Senaste nytt Fastighet & LokalByggboom i Halmstad i höst
15/08/2014 2min lästid

Byggboom i Halmstad i höst

15/08/2014 2min lästid
Byggboom i Halmstad i höst

 Fler än 450 lägenheter skall byggas

Under hösten blir det byggstart för flera större bostadssatsningar i Halmstads kommun. Fler än 450 lägenheter ska byggas. De flesta är hyresrätter.

Halmstad är attraktivt och kommunen fortsätter att växa. Efterfrågan på bostäder är hög, inte minst i centrum.

– Vi har under de senaste åren ökat takten rejält för att ta fram byggrätter för bostäder. Just nu har vi planlagd mark som täcker bostadsförsörjningsbehovet för fem år framåt, säger Andreas Ahlman, mark- och exploateringschef i Halmstads kommun.

Mest kommer det att byggas i centrala Halmstad i höst. Vid Ridhusgatan och Vattugatan, där Sporthallen tidigare låg, blir det 130 nya lägenheter. Samtliga lägenheter blir hyresrätter. Strax intill, vid foten av Galgberget, på den så kallade Galgbergsterrassen, är det byggklart för 40 nya bostadsrätter.

På Öster blir det byggstart för ungefär 70 nya hyreslägenheter vid Nyhems centrum. I kvarteret Klotet, vid Enslövsvägen, byggs 42 hyreslägenheter.

Utanför Halmstads tätort planeras också för nya bostäder. I Getinge blir det exempelvis nio nya hyreslägenheter i centrum. Albinsro i Söndrum fortsätter att växa och utökas med 40 hyresrätter och 7 radhus med äganderätt.

– Nu är branschen med på tåget. Det är glädjande att se bredden på bostadsmarknaden i Halmstad. I flera andra städer är det ju nästan bara allmännyttan som bygger, men så är det inte i Halmstad. Här finns nu många aktiva aktörer som uppför både hyresrätter, bostadsrätter och egna hem. Ett kvitto på att Halmstad är attraktivt, säger Andreas Ahlman.

Takten på att ta fram nya bostäder i Halmstad kommer att vara fortsatt hög också under våren. Den handlingsplan för bostadsförsörjning som tagits fram anger att det ska produceras ungefär 400 bostäder per år i kommunen,

– Vi har en bra nivå på bostadsbyggandet. Det är ett område som vi fortsätter att fokusera på, men nu kan vi också prioritera planläggning för företagande och turism, som också är viktigt för Halmstads utveckling, säger Andreas Ahlman.

Här är ett urval av höstens byggprojekt
Ridhusgatan-Vattugatan (fd Sporthallen) : ca 130 lägenheter, hyresrätter
Galgbergsterrassen: ca 40 lägenheter, bostadsrätter
Getinge centrum: ca 9 lägenheter, hyresrätter
Nissastrand, Jordskredet: ca 100 lägenheter, hyresrätter
Söndrum, Albinsro: ca 40 lägenheter, hyresrätter, 7 radhus, äganderätter
Enslövsvägen, Klotet: ca 40 lägenheter, hyresrätter
Nyhems centrum, Giganten: ca 70 lägenheter, hyresrätter
Stenhuggeriet, Tallvik: ca 25 lägenheter, bostadsrätter

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!