Senaste nytt EnergiABB tar hem kraftorder i Indien
03.12.2014 09:10 3 min lästid

ABB tar hem kraftorder i Indien

03.12.2014 09:10 3 min lästid

ABB har tagit hem order värda 55 miljoner dollar.

Marcus Rosenholm
0

Ställverk ska stärka kraftkapaciteten och elleveranserna i de östra delstaterna Bihar och Västbengalen.

ABB har tagit hem order värda 55 miljoner dollar på nya ställverk för kraftöverföring och distribution som ska stärka elförsörjningen i de indiska delstaterna Bihar och Västbengalen. Beställare är Bihar Grid Corporation Limited (BGCL) och West Bengal State Electricity Transmission Company Limited (WBSETCL).

De två delstaterna i östra Indien råkar ofta ut för påtagliga strömavbrott samtidigt som efterfrågan ökar till följd av tillväxt inom gruvindustri, jordbruk och urbanisering. Båda staterna har ambitiösa planer på att utöka sin elproduktionskapacitet, vilket i sin tur kräver kompletterande överföringsinfrastruktur.

Som en del av det nyckelfärdiga kontraktet i Bihar ska ABB konstruera, tillverka, installera och driftsätta 220/132/33 kV gasisolerade ställverk (GIS) på fyra platser. ABB:s kompakta GIS-teknik för högspänning tar upp till 70 procent mindre plats jämfört med konventionella luftisolerade ställverk (AIS). I leveransen ingår också utrustning som mellanspänningsställverk, avancerade övervaknings- och automationssystem som uppfyller IEC 61850 samt fiberoptiska telekommunikationssystem.

I Västbengalen ska ABB konstruera, tillverka, installera och driftsätta en 220/132/33 kV AIS-station som ska bidra till att tillgodose det växande elbehovet i regionen Sadaipur. Andra ABB-produkter i leveransen är system för stationsautomation som uppfyller IEC 61850, PLCC-enheter (power-line communication carriers) och fiberoptiska telekommunikationssystem.

”ABB fortsätter att stödja utvecklingen av Indiens kraftinfrastruktur, såsom vi gjort i decennier”, säger Claudio Facchin, chef för ABB:s division Power Systems. ”Vår spetsteknik och oöverträffade globala erfarenhet kommer att bidra till tillförlitlig och effektiv kraftöverföring som stöd för ekonomisk och social utveckling i regionen.”

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!