Senaste nytt byggRekordmånga byggstarter i Göteborg
25.03.2014 14:49 3 min lästid

Rekordmånga byggstarter i Göteborg

25.03.2014 14:49 3 min lästid

'- Vi spänner bågen högt och siktar på cirka 450 byggstarter i år.

Marcus Rosenholm
0

HSB Göteborg stod för flest byggstarter förra året. Av de totalt 1 400 bostäder som byggdes i Göteborg stod HSB för 195. Men detta är inget jämfört med vad man planerar för 2014.

– Vi spänner bågen högt och siktar på cirka 450 byggstarter i år, vilket är mer än dubbelt så många jämfört med förra årets rekord. Framförallt är det de 150 bostäderna vi planerar i området kring Stora Torp som driver upp antalet byggstarter. Vi har nu förstärkt vår organisation och står väl rustade för den ökade takten, säger Roger Sundbom, chef Fastighetsutveckling på HSB Göteborg.

Områdena som HSB Göteborg planerar att byggstarta på väljs ut med omsorg. Här är det bosparande medlemmar som styr genom att efterfråga områden man önskar att bo i. Detta innebär att det just nu är högt tryck på väster, öster och centrala delar av Göteborg.
– Vi ser fram emot att få sätta spaden i marken i många olika delar av staden under 2014. Extra glädjande är det såklart att se att ju mer vi ökar volymen desto nöjdare kunder får vi. Och då är det såklart mycket positivt att vi kan erbjuda bostäder i dessa områden, säger Roger Sundbom.

Planerade byggstarter för HSB Göteborg 2014:
Brf Studio 1 och brf Studio 2 i Örgryte, cirka 150 bostäder
Brf Boulevarden i Brottkärr-nya Hovås, cirka 70 bostäder
Brf Västersol i Fräntorp, cirka 60 bostäder
Brf Blåsippan i Tuve, cirka 70 bostäder
Brf Famnen i Flatås, cirka 70, bostäder
HSB Living Lab på Chalmersområdet, cirka 30 studentbostäder

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!