Reportage”Skanskas första hyresrättsprojekt i Malmö”
22/01/2019 2min lästid

”Skanskas första hyresrättsprojekt i Malmö”

22/01/2019 2min lästid
”Skanskas första hyresrättsprojekt i Malmö”

Foto: Skanska.

“Som samhällsutvecklare vill Skanska möta behovet”

En miljövänlig hyresrättsbyggnad byggs med tio minuters promenad från centrala Malmö. För Skanska är detta en del av satsningen på fler hyresrätter för att bidra till ett bredare bostadserbjudande i staden.

En byggnad med 40 lägenheter på mellan två till fyra rum och kök har byggts i centrala Malmö. Skanska stod för bygget och de ville utöka utbudet av hyresrättslägenheter i Malmöområdet.
– Det vi byggt är hyresrätter med tyngdpunkt på lägenheter med två rum och kök. Vi vänder oss till personer som efterfrågar ett flexibelt och bekymmersfritt boende relativt centralt.  Det är många som inte vill eller saknar möjlighet att köpa sin bostad och som samhällsutvecklare vill Skanska möta det behovet. Därför är det glädjande att vi färdigställde det första egenutvecklade hyresrättsprojektet i Malmö, säger Peter Halling, affärsutvecklare hos Skanska.

Skanskas hyresrättsprojekt “det första man ser”

Området ligger drygt tio minuters promenadavstånd från Malmös mest centrala delar och byggnaden stod klar i maj förra året.
Det byggs med certifieringen Miljöbyggnad silver och Peter Halling betonar arkitekturen, som har sin inspiration från intilliggande Rörsjöstaden.
– Vi har kopplat an till många av områdets äldre fina tegelbyggnader med sadeltak. Hörnan har varit särskilt viktig att accentuera eftersom byggnaden står på den första tomten i området som man kör in till och ser. Det har åstadkommits genom indrag i tegelfasaden tillsammans med en variaration av material och färgskalor.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!