ProjektNCC:s projekt Kineum når milstolpe
27/04/2021 2min lästid

NCC:s projekt Kineum når milstolpe

27/04/2021 2min lästid
NCC:s projekt Kineum når milstolpe

Fotograf: Markus Esselmark

Uthyrningsgrad i Kineum tillräcklig för NCC att flytta över sitt delägande till Platzer.

Uthyrningen i NCC:s projekt Kineum i Göteborg som utvecklas tillsammans med Platzer Fastigheter har uppnått en milstolpe. Det gör att ägandet kan gå över till Platzer i fjärde kvartalet 2022.

Som tidigare kommunicerats utvecklar NCC tillsammans med Platzer projektet Kineum i Gårda, Göteborg. Utvecklingen sker i ett bolag som ägs 50/50 av parterna och där Platzer kommer förvärva NCC:s andel vid färdigställandet. Projektet har nu nått en uthyrningsgrad som gör att ett viktigt villkor för avtalet uppfyllts och att ägandet kan gå över till Platzer i fjärde kvartalet 2022.  

Projektet omfattar cirka 42 000 kvadratmeter i en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell, mötesplatser och service. Inom några veckor kommer både stommen och fasaden för samtliga våningar vara monterad.

– Det är mycket glädjande att vi hyrt ut en stor del av projektet och därmed nått en viktig milstolpe i utvecklingen av vårt gemensamma projekt tillsammans med Platzer. Med sina 27 våningar kommer Kineum i Gårda bli ett självklart landmärke i staden och vi ser fram emot att färdigställa detta utvecklingsprojekt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Sedan tidigare har bland annat ESS Group tecknat hyresavtal för etablering av ett nytt unikt hotellkoncept om cirka 230 hotellrum med ambition att skapa en dynamisk och attraktiv destination för upplevelser och möten. Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter. Även NCC:s Göteborgskontor och flera andra kontrakterade hyresgäster kommer att inrymmas i det nybyggda huset.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!