ProjektProjektstart för Tele2s nya huvudkontor
21/11/2014 1min lästid

Projektstart för Tele2s nya huvudkontor

21/11/2014 1min lästid
Projektstart för Tele2s nya huvudkontor

Bildku00e4lla: IN3PRENu00d6R

Torsdagen den 16 november skedde projektets invigning.

I juli fick byggbolaget IN3PRENÖR uppdraget att bygga Tele2s nya huvudkontor i Kista. Torsdagen den 13 november skedde den officiella projektinvigningen av bygget på plats vid Torshamnsgatan 16.

Avtalet mellan fastighetsbolaget Klövern och IN3PRENÖR skrevs under i början av juli. Två veckor senare var bygget igång. Det som en gång var parkeringsplats har idag förvandlats till ett gigantiskt hålrum där byggnationerna pågår för fullt. Den 13 november genomfördes den officiella projektinvigningen. Den totala byggytan (BTA) omfattar 35 000 kvadratmeter. Tele2 ska hyra 20 000 kvadratmeter (LOA) av ytan till sitt nya huvudkontor som tas i anspråk i augusti 2016.

– Det känns väldigt spännande att få vara med och genomföra ett så omfattande och komplext projekt som dessutom har en mycket tuff tidsplan. Genom vår samverkansmodell med hög effektivitet och löpande avstämning säkrar vi kraven på säkerhet och arbetsmiljö i projektet, såväl som byggtid, säger Anders Bysell, arbetschef på IN3PRENÖR.
IN3PRENÖR ansvarar för att bygga fastigheten i sin helhet, alltifrån projektering till inflyttningsklara lokaler. Byggnationen startar under grundvattennivån vilket ställer särskilt höga krav på hänsyn till omgivning, logistik och samordning.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!