Papper & MassaFabrik hotas av nedläggning
28/04/2021 1min lästid

Fabrik hotas av nedläggning

28/04/2021 1min lästid
Fabrik hotas av nedläggning

Bildkälla: Nordic Paper

Bolaget ska istället satsa helt på pappersbruksdelen.

Nordic Paper att man nu inleder nu fackliga förhandlingar i syfte att avveckla produktionen av massaproduktionen vid bolagets anläggning i Säffle. Samtidigt meddelar bolaget att man avser investera 70 miljoner i pappersbruksdelen.

Medan pappersproduktionskapaciteten om idag 33 000 ton per år gör anläggningen till en av de större producenterna av greaseproofpapper i världen, är anläggningens massalinje en av de allra minsta i Europa.

– Omstruktureringen i Säffle är ett viktigt steg för Nordic Papers långsiktiga utveckling. Anläggningen har en lång historia med massaproduktion och genom att omstrukturera produktionen enligt förslag skulle vi utöka vår konkurrenskraft och säkra vår position som världsledande producent av greaseproofpapper, säger Anita Sjölander, vd för Nordic Paper.

Den beslutade investeringen om cirka 70 miljoner kronor syftar framförallt till att effektivisera hanteringen av den externa massan och kommer att genomföras i huvudsak under 2021. Målet är att få upp produktionen med 10 procent.

Nordic Papers bedömning är att bemanningen kommer att minska med cirka 20 arbetstillfällen.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!