Industri Papper & Massa
2 min lästid

Utbyggnad av massafabrik i Värö

14:e maj 2014, 07:06
Utbyggnad av massafabrik i Värö
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har fått i uppdrag att genomföra mark-, anläggnings- och byggnadsarbeten vid utbyggnaden av fabriken Södra Cell Värö. Uppdragsgivare är Södra Cell AB och ordervärdet överstiger 500 MSEK.

Södra Cell miljardsatsar på sitt massabruk i Värö mellan Varberg och Kungsbacka. Produktionskapaciteten ökar från dagens cirka 425 000 ton till 700 000 ton massa per år. Värö blir genom detta ett av världens största bruk för produktion för barrsulfatmassa, som används till bland annat toalettpapper, servetter och hushållspapper. Utbyggnaden av fabriken kommer att öka kapaciteten.

– Det här är ett viktigt uppdrag för NCC. Vi uppskattar att Södra Cell AB vill samverka i partnering. Det ökar möjligheten att få till ett riktigt bra gemensamt projekt, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden.

Partnering är en samverkansform där projektets nyckelaktörer löser ett uppdrag tillsammans i öppen dialog med projektets bästa i fokus.

NCC börjar omgående med planeringen, medan byggstart och fas två bedöms starta i mitten av september 2014. Projektet ska vara färdigställt i juni 2016. Det totala ordervärdet överstiger 500 MSEK. Den exakta ordersumman kommer att fastställas under planeringsfasen, gemensamt med Södra Cell och övriga parter i projektet.

Byggstarten förutsätter ett tillstånd från mark- och miljödomstolen och detta bedöms vara klart i mitten av september. Projektet kommer att sysselsätta omkring 100 personer. NCC utför sedan tidigare byggnadsarbeten i samverkan på Värö där Södra Cell investerar i en ny mesaugn och vitpelletsfabrik.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0