Papper & MassaSödra prisas vid 3SAward
16.10.2018 13:24 3 min lästid

Södra prisas vid 3SAward

16.10.2018 13:24 3 min lästid
Foto: Södra

Foto: Södra

För bästa massaleverantör och bästa hållbara sociala initiativ.

Jessica Branschaktuellt
0

Sofidel, en av världens ledande tillverkare av papper för hygien och hushållsbruk, utsåg under sin årliga 3SAward Södra som en av de bästa leverantörerna.

Varje år anordnas 3SAwards av Sofidel, riktat till sina nationella och internationella leverantörer med syfte att uppmuntra, sprida och lyfta fram betydande insatser och förbättringar som leverantörerna gjort inom socialt ansvar och hållbarhetsområdet.

”Vi håller en hög standard”

Vid årets upplaga av 3SAward var Sveriges största skogsägarförening Södra nominerade i – och vann – två kategorier. I kategorin bästa massaleverantör framhölls hållbarhetsprestationerna vid massabruken i Mönsterås, Mörrum och Värö som årligen producerar nära två miljoner massa om året. Södra vann även i kategorin bästa hållbara sociala initiativ för arbetet med kampanjen Act of a Hero.

− Priset för bästa massaleverantör är ett bevis på att vi håller en hög standard i vårt hållbarhetsarbete. Det är en ära att ta emot priset och vi gör det mycket tack vare engagemanget och det ihärdiga arbetet från våra anställda. Våra massabruk är välinvesterade och väldrivna för att gynna såväl våra kunder som arbetet mot de hållbarhetsmål vi satt upp, säger Gunilla Saltin, affärsområdeschef för Södra Cell.

Södras Act of a Hero-kampanj syftade till att förmedla budskapet om den roll som pappersprodukter har i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!

Branschaktuellt®