Papper & MassaBilleruds nya kartongmaskin blir dyrare än väntat
19.12.2017 11:07 3 min lästid

Billeruds nya kartongmaskin blir dyrare än väntat

19.12.2017 11:07 3 min lästid
BillerudKorsnäs

Bildkälla: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs ser en fortsatt stark marknadsutveckling för produkterna från den nya kartongmaskinen, men förväntar högre investeringskostnader.

Hans Grindal
0

Uppdaterade beräkningar visar att de uppskattade investeringskostnaderna för BillerudKorsnäs nya kartongmaskin i Gruvön kan komma att öka med cirka 20 procent jämfört med tidigare aviserad investeringskostnad om totalt 5,7 miljarder SEK.

Fördyringen beror huvudsakligen på högre kostnader för byggentreprenaden. Produktionen på den nya maskinen beräknas alltjämt kunna starta under första kvartalet 2019.

”Kostnadsökningen är naturligtvis inte bra, och vi har under hela projektets gång arbetat mycket hårt med att hålla budget för projektet. Dessvärre har vi haft en besvärlig utveckling på byggentreprenad-sidan som nu leder till en fördyring. Vi ser alltjämt en stark utveckling på marknaden för vätskekartong och annan förpackningskartong som kommer att tillverkas på maskinen. Vi är övertygade om att vi med denna investering kommer att vara perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan på denna marknad”, säger Christer Simrén, BillerudKorsnäs vice VD och operativ direktör.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!