Olja & RaffinaderierRegeringen prövar utbyggnad av Preemraff
26/08/2019 1min lästid

Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff

26/08/2019 1min lästid
Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff

Preemraff Lysekil Panorama. Bild: Preem

“Vår verksamhet är komplex och mångfacetterad”

Nyligen redogjorde miljöministern för att regeringen tar över ärendet kring Preems tillståndsansökan om att bygga ut Preems raffinaderi i Lysekil.

Samt ta in förnybara råvaror från Mark- och miljööverdomstolen. Preem välkomnar beskedet och ser fram emot en fortsatt konstruktiv dialog.

– För oss är det viktigt att den här frågan utreds noggrant – vi välkomnar därför beskedet från regeringen att de kommer att ta över ärendet och ser fram emot en konstruktiv dialog om detta. Vi tror starkt på den här satsningen som en del av vår vision om att leda omvandlingen till ett hållbart samhälle, säger Petter Holland, vd för Preem i ett pressmeddelande.

“Vår verksamhet är komplex och mångfacetterad”

– Vår verksamhet är komplex och mångfacetterad och det här ger oss en möjlighet att kunna redogöra för hur det hela hänger ihop. Vår planerade utbyggnad är tänkt att användas i kombination med infångning och lagring av koldioxid, så kallad CCS (Carbon Capture and Storage), och andra åtgärder som bidrar till minskade utsläpp på sikt, säger Petter Holland, vd för Preem.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!