Olja & RaffinaderierKonsultbolag inom industri köps upp
16/07/2019 1min lästid

Konsultbolag inom industri köps upp

16/07/2019 1min lästid
Konsultbolag inom industri köps upp

FOTO Trelleborg AB

Trelleborg öppnar plånboken och köper starkt konsultbolag

Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions tecknat avtal och slutfört förvärvet av teknikkoncernen Signum Technology Ltd. Koncernen levererar säkerhetskritiska lösningar inom flödeskontroll till olje- och gasindustrin samt den petrokemiska industrin, såsom marina brytkopplingar och LNG-överföringssystem.

Koncernen har huvudkontor i Wiltshire, England, och tillverkningsanläggningar i Storbritannien samt servicecenters globalt. Försäljningen uppgick till cirka 410 MSEK för 2018. Tilläggsförvärvet är ett led i Trelleborgs strategi att stärka positionerna inom attraktiva marknadssegment. 

– Vi är mycket glada att kunna offentliggöra förvärvet av Signum. Tillsammans skapar vi ett mycket attraktivt erbjudande av integrerade lösningar och säkerhetskritiska system både inom LNG-överföringar mellan fartyg och överföringar från fartyg till land i krävande industrier. I likhet med Trelleborg har Signum gott anseende i fråga om kvalitet och innovation. Förvärvet kommer också ytterligare stärka vår geografiska räckvidd, inte minst inom eftermarknad och service, och passar oss därför mycket bra ur många aspekter, säger Jean-Paul Mindermann, affärsområdeschef för Trelleborgs Industrial Solutions.  

Affären konsolideras från den 10 juli 2019. 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!