Olja & RaffinaderierEco-asfalt läggs på vägarna
26/06/2019 1min lästid

Eco-asfalt läggs på vägarna

26/06/2019 1min lästid
Eco-asfalt läggs på vägarna

Fräsning av asfalt. Foto: Peab Asfalt

Kontraktet uppgår till ett värde av cirka 44 miljoner kronor.

Peab Asfalt har fått uppdraget att sköta underhållsbeläggningar i form av fräsning och varma beläggningar i Dalarnas län 2019.

Kontraktet uppgår till ett värde av cirka 44 miljoner kronor. Varma asfaltbeläggningar är den mest förekommande beläggningstypen på vägarna i Sverige, skriver Peab – och beroende på hur hårt en väg trafikeras, återanvänder Peab Asfalt så långt som möjligt gammal asfalt vid nytillverkningen.

ECO-Asfalt

ECO-Asfalten som kommer att användas i projektet tillverkas vid Peab Asfalts konverterade asfaltverk som använder bioolja vid tillverkningsprocessen vilket ska minska koldioxidutsläppen markant.

Fräsning används bland annat vid förbättring av gammal sliten vägbana, spåriga vägbanor, lagning av skador på vägen eller för att förbättra vattenavrinningen. De frästa asfaltmassorna körs till asfaltverken och 100 procent av massorna kan återanvändas vid tillverkning av ny asfalt. Att återanvända gammal asfalt är mycket bra för miljön samtidigt som man minskar användandet av våra naturresurser, avslutar Peab.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!