Olja & RaffinaderierRejlers i strategiskt partnerskap med Neste
19/06/2019 2min lästid

Rejlers i strategiskt partnerskap med Neste

19/06/2019 2min lästid
Rejlers i strategiskt partnerskap med Neste

Fr v Patrick von Essen Neste and Viktor Svensson Rejlers. Foto: Rejlers

Förvärvet är ett led i nya strategin att växa på befintliga marknader, inom projektbaserad konsultverksamhet och inom energisektorn.

Rejlers har idag ingått avtal om att förvärva verksamheter från Neste Engineering Solutions. De förvärvade verksamheterna har sammanlagt 333 anställda och köpeskillingen för förvärvet uppgår till 220 miljoner kronor.

Förvärvet är ett led i nya strategin att växa på befintliga marknader, inom projektbaserad konsultverksamhet och inom energisektorn, vilket kommunicerades i samband med delårsrapporten för det första kvartalet 2019. Transaktionen förväntas slutföras senast den 1 oktober 2019.

Femårigt partnerskap

I anslutning till förvärvet har parterna ingått ett femårigt strategiskt partnerskapsavtal som ytterligare stärker och fördjupar partnerskapet med Neste. Avtalet gäller alla nya uppdrag för Neste och innehåller bland annat bestämmelser om garanterade beställningsvolymer under löptiden. De förvärvade verksamheterna i Finland (Åbo, Uleåborg, Kotka) och Sverige (Göteborg, Stenungsund) kompletterar Rejlers befintliga konsultverksamhet till både kompetens och geografi.

– Förvärvet och partnerskapsavtalet stärker vår kompetens inom energiområdet i allmänhet och vår relation till en av våra viktigaste kunder i synnerhet. Vi välkomnar våra nya medarbetare i tre länder till Rejlers och ser fram emot ett fördjupat samarbete med Neste, säger Viktor Svensson, vd Rejlers.

En mycket viktig partner

Patrick von Essen, vd Neste Engineering Solutions, kommenterar:

– Neste Engineering Solutions roll är att göra det möjligt för Neste att bli en global ledare inom förnybara lösningar och kretsloppslösningar. Det kräver att vi har starka strategiska partners som stöttar och kompletterar oss. Rejlers är starka på den nordiska marknaden och vi har lång erfarenhet av att arbeta tillsammans. Rejlers och de över 300 erfarna konsulter som överförs från oss kommer att ha en mycket viktig roll som partner till Neste framöver.

Danske Bank Corporate Finance har varit rådgivare till Rejlers i samband med transaktionen.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!