Olja & RaffinaderierSkangas levererar till biogasstation i Vasa
20/02/2017 2min lästid

Skangas levererar till biogasstation i Vasa

20/02/2017 2min lästid
Skangas levererar till biogasstation i Vasa

Bildkälla Skangas

Levererar kondenserad naturgas (LNG)

Skangas har undertecknat ett avtal med Stormossen i Finland om leverans av kondenserad naturgas (LNG) till deras första biogasstation i Vasa. Stormossen levererar bränsle både till den offentliga transportsektorn och för personbilar. Skangas flexibla leveranser av LNG kommer att fungera som backup och säkra Stormossens leveranser av biogas till kunderna.

”Skangas är vår backup när det gäller bränsleleveranser till den nya stationen. Genom att välja Skangas får vi en lösning med pålitliga leveranser av antingen kondenserad naturgas eller biogas, eftersom de har sin distributionskedja utanför gasnätet,” förklarar Leif Åkers, vd på Stormossen. ”Det här är den första gasstationen, men det kommer inte att bli den sista. Vi strävar efter att öka tillgången på gas som bränsle för att möta marknadens behov och den allmänna efterfrågan på en mer hållbar och renare miljö.”

Den årliga produktionen av metangas på Stormossens biogasanläggning motsvarar 1 500 000 liter diesel. Till att börja med kommer gasen att täcka behoven hos stadens 12 bussar och cirka 1 000 privata bilar.

 ”Trafikmarknaden utvecklas. Att Vasa valde gasbussar till kollektivtrafiken är ett perfekt exempel. Vi är glada över att kunna bidra till utvecklingen och förse Stormossen med både LNG och biogas, beroende på kundernas behov”, säger Tommy Mattila, försäljnings- och marknadschef på Skangas. ”I ett vidare perspektiv är det här ett exempel på att naturgas spelar en viktig roll i leveranskedjan för fordonsgas. Effekten är att naturgas kommer att bidra till den framtida utvecklingen av leveranskedjan för biogas i Norden”, sammanfattar Mattila.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!