2020-02-24 Nu öppnar västra halvklotets högsta utsiktsplats https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/edge-related-Oxford-.jpg

Nu öppnar västra halvklotets högsta utsiktsplats

The Edge. Bildkälla: Related-Oxford
Reportage

Det nya observationsdäcket i skyskrapan 30 Hudson Yards i New York invigs i mars 2020. Däcket kommer att ligga på våning 100 och blir västra halvklotets högsta observationsdäck utomhus.

Högre än både Empire State Building och Rockefeller Center så kommer tornet att ha en av stadens mest svindlande observationsdäck, en fribärande terrass på 100:e våningen. The Edge ligger i skyskrapan 30 Hudson Yards och med sin höjd på 335 meter över havet gör det utsiktsplatsen till den femte högsta i världen.

Efter en 60 sekunders hissresa, kommer besökarna anlända till den triangulära utsiktsplattformen, som sticker ut 20 meter från huvudbyggnaden. Plattformen kommer delvis att ha golv i glas. Däcket kommer även vara omgivet av glaspaneler, vinklade svagt utåt för att det ska gå att luta sig emot dem.

Bildkälla: Related Oxford
Bildkälla: Related Oxford

Unik design

Att observationsdäcket tilldelats namnet ”The Edge” är ingen slump. Jason Horkin, som är verkställande direktör för Hudson Yards Experiences, säger till CNN att namnet ska reflektera byggets unika design och den spännande känslan av att vara på kanten till något exceptionellt.

Bildkälla: Related Oxford
Bildkälla: Related Oxford

Förutom att vara en turistattraktion kommer byggnaden på 2,6 miljoner kvadratmeter att innehålla restauranger och kontorslokaler, med kända hyresgäster som bland annat CNN och HBO. På samma våning som observationsdäcket kommer det även finnas en champagnebar.

Byggnaden 30 Hudson Yards designades av Bill Pedersen från Kohn Pedersen Fox Associates. Det är en del av Hudson Yards fastighetsutveckling, som sägs vara den största privata fastighetsutvecklingen i ”USA: s historia”, enligt ett pressmeddelande.

Text av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!