2019-02-07 Fastighetsbolag bygger med NCC för 800 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/elitseglaren-webb.jpg

Fastighetsbolag bygger med NCC för 800 miljoner

Elitseglaren. Foto: Wec360.
Elitseglaren. Foto: Wec360.
Reportage

Linköping får i och med Elitseglaren två nya kvarter med 374 lägenheter. Lundbergs bygger för egen förvaltning och vill genom projektet visa att man är en aktör att räkna med när det kommer till bostäder och utveckling av hållbara stadsmiljöer i Linköping.

Två kvarter under namnet Elitseglaren kommer att stå färdiga drygt 2 kilometer från Linköpings stadskärna om omkring två år.
Mattias Markström, chef för projektutveckling hos Fastighets AB L E Lundberg, berättar att de vill vara den ledande utvecklaren av hållbara stadsmiljöer i Linköping, vilket han menar att de betonar genom projektet.

”Känna stolthet över nu och i framtiden”

Utformningen av det sammanlagt 40 000 kvadratmeter stora projektet, med 374 hyreslägenheter, inspireras av närområdets historia och innehåller ettor till femmor mellan 35 och 115 kvadratmeter.
– Med Elitseglaren skapar vi bostäder med hög boendekvalitet i ett område som kommer att locka både de som söker sin första lägenhet och de som säljer sin villa. Den arkitektoniska gestaltningen, materialval och omsorgen om detaljer är det som kommer att göra Elitseglaren till ett projekt som vi på Lundbergs kommer att känna stolthet över, nu och i framtiden, skriver han till Branschaktuellt via mail.

Investering på 800 miljoner kronor

Mot innergårdarna är det målad helsandwich och mot gatorna tegel- och putsfasad. Kvarteren har välkomnande trapphus och innergården beskrivs som en oas för de boende.
Den totala investeringen ligger på omkring 800 miljoner kronor och det är det nära samarbetet med NCC som Mattias Markström anser är nyckeln till projektets framgångar.
– En hög närvaro från oss under produktionen ser vi som en framgångsfaktor för att säkerställa av vi uppnår den produkt som vi projekterat fram. Vi ser med tillförsikt fram emot att få påbörja uthyrningen av bostäderna, det är vår övertygelse att marknaden kommer att ta emot projektet på ett bra sätt.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #3 2018 och har uppdaterats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!