2019-02-12 Efterfrågan skapar nya hyresrätter i Rimbo https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/kv-ponnyn-webb.jpg

Efterfrågan skapar nya hyresrätter i Rimbo

Roslagsbostäder skapar fler hyresrätter i Rimbo
Foto: Rabadang AB
Reportage

I Rimbo byggdes två nya, prisutmanande koncepthus. För Roslagsbostäder är det ovanligt med nyproduktioner i området, som nu står inför en generell nyutveckling.
– Det är ett sätt att bevara, säger Per Bergströmer.

Roslagsbostäder har byggt enligt Sabos koncept Kombohus mini i området Vallby i Rimbo. Det innebär att det i december 2018 stod klart för inflyttning för 32 lägenheter med ettor på 35 kvadratmeter och tvåor på 45 kvadratmeter i två huskroppar. Hyresrätterna värms upp med bergvärme i den prefabricerade konstruktionen.

För Roslagsbostäders del är det annars ovanligt att bygga i just Rimbo, då deras marknad i huvudsak är i Norrtälje.
– Det är en jättelång bostadskö och vi har sett en stor efterfrågan i Rimbo. Nu kan vi tillgodose behovet för både äldre och yngre så de vill bo kvar här. Det är ett sätt att bevara, säger Per Bergströmer, bygg- och teknikchef på Roslagsbostäder.

Byggs enligt prisutmanande koncept

För totalt 40 miljoner kronor har de byggt konceptet, vars profil handlar om att utmana branschens byggpriser.
För Roslagsbostäders del innebär det också att de kan pressa ner nivån på hyran.
– Det som är unikt är att det var länge sedan det producerades hyresrätter i Rimbo. Det finns, men det var länge sen nu, så det blir nystart för orten nu när det börjar byggas ordentligt. Det är roligt som ett kommunalt bostadsbolag att hjälpa Rimbo, avslutar han.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!