2018-07-10 Ny skola byggs i Husie https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/skola-husie.jpg

Ny skola byggs i Husie

Ny skola i Husie
Bildkälla: Arkitektgruppen
Reportage
Skola

Söder om Lönnebergagatan byggs en F–9-skola med plats för 650 elever. Skolan ska också rymma fritids, bibliotek och kafé. Förskolan i närheten ska innehålla 10 avdelningar för upp till 200 barn. Här ska finnas ateljéer, kreativitetsrum och ett eget tillagningskök. 

– Många barnfamiljer har hittat till Gyllins trädgård och nu får många barn möjlighet att gå i förskola och skola i en härlig miljö, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Märta Stenevi (MP) i ett pressmeddelande. 

Skolgårdarna blir stora och lummiga. På både förskola och skola ska finnas rutschbana, gungor, klätterställning, volträcken, sandlådor och odlingsmöjligheter. På skolan även bollplaner för bandy, basket och beachvolley.

Norr om Lönnebergagatan byggs en fullskalig sporthall med omklädningsrum i en lägre del. Intill anläggs löparbanor, längdhoppsgropar och en fotbollsplan. Skolan planeras stå klar hösten 2019.

– I ett snabbt växande Malmö är det viktigt att även barnens behov tas på allvar. Därför är det glädjande att barnen som bor vid Gyllins trädgård äntligen får nya skolor att gå till, säger Daniel Wolski (S), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Text av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!